YALOVA BELEDÝYESÝ’NE ERÝÞÝLEBÝLÝR KÜTÜPHANE ÖDÜLÜ

5/25/2022

YALOVA BELEDÝYESÝ’NE ERÝÞÝLEBÝLÝR KÜTÜPHANE ÖDÜLÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðýnca Cumhurbaþkanlýðý Millet Kütüphanesi ev sahipliðinde 2’nci Eriþilebilir Kütüphaneler Çalýþtayý Ankara’da düzenlendi. Yalova Belediyesi bakanlýk tarafýndan ödüle layýk görüldü. Yalova Belediyesi törende ödül alan tek belediye oldu.

2022 yýlýnda Eriþilebilirlik Ýzleme ve Denetleme Komisyonlarýnda yapýlan denetimler tamamlandý. Üniversite, halk kütüphanesi ve belediye kütüphanesi olmak üzere 16 kütüphaneye eriþilebilirlik logolu bayraklar verildi. Yalova Belediyesi Sabahattin Engin & Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi Eriþilebilirlik Belgesi alarak Eriþilebilirlik Logosu kullanmaya hak kazandý. Ödülü, Yalova Belediye Baþkan Vekili Mustafa Tutuk adýna Belediye Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Sarýduman, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Derya Yanýk’ýn elinden aldý.

“Ödül Alan Kütüphaneler Her Türlü Engel Türüne Karþý Eriþilebilir”

Bakan Yanýk, eriþilebilirlik ile ilgili hizmetlerin saðlanmasý noktasýnda çalýþmalara devam edeceklerini belirterek, “Bu kütüphaneler her türlü engel türüne karþý eriþilebilir hale getirildi. Kütüphane kullanýcýsý bir görme engelli ya da ortopedik engelli bu kütüphanelerimizi rahatlýkla ziyaret edebilir, istediðine rahatlýkla ulaþabilir. Sadece kütüphaneler deðil, okullar, hastaneler, alýþveriþ merkezleri, kamu binalarý, parklar, büyük siteler inþallah bu yapýlara da büyük bir mutlulukla eriþilebilirlik belgelerini vermeyi arzu ediyoruz” dedi.