ÇÝFTLÝKKÖY BELEDÝYESÝ KONYA ÇEVRE VE SIFIR ATIK FESTÝVALÝ’NDE

6/6/2022

ÇÝFTLÝKKÖY BELEDÝYESÝ KONYA ÇEVRE VE SIFIR ATIK FESTÝVALÝ’NDE

Çiftlikköy Belediyesi Sýfýr Atýk Proje Uygulama Ekibi, 5-7 Haziran tarihleri arasýnda Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 63 belediyenin katýlýmýyla gerçekleþtirilen ‘Konya Çevre ve Sýfýr Atýk Festivali’ne katýldý.

TÜRKÝYE’DE YOSUNDAN KOMPOST ÜRETEN TEK BELEDÝYE : ÇÝFTLÝKKÖY

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn eþi Emine Erdoðan’ýn himayelerinde, Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý’nýn desteði ile düzenlenen Konya Çevre ve Sýfýr Atýk Festivali’nde Çiftlikköy ekibi, Türkiye’de yosundan kompost üretimi yapan tek belediye olarak geçtiðimiz yýl ödül de kazanmýþ olan ‘Maviden Yeþile Sürdürülebilir Bir Geleceðe’ adlý projesinin ‘iyi uygulamalar’ baþlýðý altýnda tanýtýmýný gerçekleþtirdi.

ARAS, PROJEYÝ DÝÐER BELEDÝYELERLE PAYLAÞTI

Festivalde projeyle ilgili bilgiler vererek bir sunum gerçekleþtiren Çiftlikköy Belediyesi Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr Atýk Müdürü Emine Yeþim Aras, “Festival kapsamýnda 63 belediyemizin katýldýðý ve Çiftlikköy Belediyemizin iyi uygulama örneði gösteren örnek projeleri ile ‘Maviden Yeþile Sürdürülebilir Bir Geleceðe’ isimli projemizle konuþmacý olarak katýlým saðladýk. Ýlçemizle ilgili bilgiler vererek sýfýr atýk uygulamalarýmýzý aktardýk ve diðer belediyelerle fikir alýþveriþinde bulunduk. Yerel yönetimlerle sahada, yani uygulama alanýnda yaþanan sorunlarla ilgili olarak Yeþil Oturum kýsmýnda istiþareler yaptýk. Bize sýfýr atýk konusunda açtýðý vizyon ve deðerli destekleri için Belediye Baþkanýmýz Sayýn Ali Murat Silpagar’a teþekkürlerimizi sunuyorum” diye bilgi verdi.

Festival ile verimliliðin ve kaynaklarýn etkin kullanýmýnýn artýrýlmasý, geri dönüþümün en yüksek ölçüde saðlanmasý, çevre ve toplum saðlýðýnýn korunmasý noktasýnda gelecek nesillerde çevre ve sýfýr atýk bilincinin oluþturulmasý hedefleniyor. Bu kapsamda 3 gün boyunca panel, çalýþtay, söyleþi, gösteri, müzikal, atölye çalýþmalarý ve konserler gibi pek çok etkinlik de gerçekleþtirildi.

BAÞKAN SÝLPAGAR, “SIFIR ATIK HEDEFÝNE ADIM ADIM”

Türkiye’de ilk kez gerçekleþtirilen böyle bir organizasyonda Çiftlikköy Belediyesi olarak yer almaktan mutluluk duyduðunu belirten Çiftlikköy Belediye Baþkaný Ali Murat Silpagar, “Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn eþi Emine Erdoðan Hanýmefendinin sýfýr atýðý sahiplenmesi, Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanýmýz Sayýn Murat Kurum’un çevre ve sýfýr atýkla ilgili konularda üstün gayretleri ve çabalarýyla birlikte, biz de Çiftlikköy Belediyesi olarak üzerimize düþen sorumluluðu en güzel

þekilde yerine getirme gayreti içindeyiz. Ayrýca ülkemizde yosundan kompost üretimi yapan ilk ve tek belediye olmaktan da gururluyuz” diye konuþtu.