KAÐIT MÜZESÝ’NDE ORÝGAMÝLÝ ETKÝNLÝK

9/29/2022

KAÐIT MÜZESÝ’NDE ORÝGAMÝLÝ ETKÝNLÝK

Türkiye’nin ilk kaðýt müzesi Yalova Belediyesi Ýbrahim Müteferrika Kaðýt Müzesi’nde çocuklara origamili masal anlatýmý etkinliði düzenlendi. Yapýlan etkinlik öncesi müze tarihçileri çocuklara kaðýt yapýmý ve aþamalarý ile ilgili bilgiler verdi. Ardýndan minikler etkinlik öncesi müzede kendi el emeði kaðýtlarýný yaptýlar.

Çocuk etkinliklerine farkýndalýk yaratmak amacýyla müzede yapýlan etkinlik, Origami Sanatçýsý Sema Yaylý tarafýndan anlatýldý. 3 seans olarak gerçekleþen etkinlikte çocuklar müzik eþliðinde þarkýlar söyledi ve oyunlar oynadý. Birbirinden güzel masallar origami sanatýyla çocuklara anlatýldý.

Türkiye’nin ilk kaðýt müzesinde yapýlan etkinliðe 150 çocuk katýldý. Yalova Belediyesi, 2022 yýlý itibariyle yapýlan salon ve açýk hava çocuk etkinliklerden toplam 50 bin çocuðun katýldýðýný bildirdi.

Çocuklarýmýzý Daha Da Güzel Etkinliklerle Buluþturacaðýz

Yalova Belediye Baþkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova’da çocuk etkinliklerine farkýndalýk oluþturduðu söyledi. Tutuk, “Amacýmýz þehrimizin çocuklarýný birbirinden güzel etkinliklerle farklý ortamlarda bir araya getirmek. Havalarýn ýsýnmasýyla birlikte salon etkinliklerimizi açýk havaya taþýdýk. Açýk hava etkinliklerimizi mahalle bazlý yapmaya baþladýk. Yaptýðýmýz etkinliklerle þuan 50 bin çocuða ulaþtýk. Bu þehrimiz açýsýndan iyi bir rakam” diye konuþtu.